Gradovi i ljudi

Gradovi… Volim da putujem u druge gradove. Volim da šetam njihovim ulicama i da ne znam kuda i gde idem. Volim tu opuštenost koju osećam kada kročim u njih. Probude u meni taj divan osećaj nepoznatog i istraživačkog. Samo mu se prepustim i pustim da me vodi. Ne razmišljam mnogo i nekako uvek završim na pravom mestu.

U svakom gradu nađem razlog da mu se ponovo vratim. U jednom volim da pijem kafu, u drugom da šetam uz reku, u trećem da izlazim, u petom da lutam muzejima, u šestom da trčim… svaki zauzme mali delić u mom srcu. Iz svakog kad se vratim izgovorim kako bih baš u njemu mogla da živim. I to je istina. U Londonu, Lisabonu, Morpetu, Parizu, Barseloni…

Ovih dana sam uživala u čarima Novog Sada koji me je iznova opčinio.

Novi Sad je sve ono što čovek može da poželi od grada. Dovoljno velik da sa jednog kraja grada stignete na drugi koristeći autobus ili kola, a opet dovoljno mali ako želite da pešačite. Ima reku, divni su gradovi kroz koje protiče reka. A ima i “plažu” :). Kao univerzitetski grad odiše tom nekom posebnošću i otmenošću. Podseća me na Edinburg u Škotskoj. Iako su vizuelno skroz različiti, nekako im je duša slična.

Sviđa mi se kako su ljudi mirni, opušteni i nasmejani. Nema histerije u saobraćaju, autobusu na ulici. Sve nekako ide svojim tokom.

Najveći utisak mi je ostavio Noćni maraton. Bilo mi je interesantno kako, ako niste učesnik i ne zanimaju vas sportske aktivnosti, niste ni znali da se održava. Saobraćaj se odvijao normalno, sve je funkcionisalo bez tenzije i zatvaranja pola grada. To je zaista za svaku pohvalu.

Jun mesec je prepun dešavanja, kulturnih, muzičkih, sportskih…Sve se nekako pomera u ritmu leta, Sunca i osmeha. A približava se i EXIT i magija koju on širi.

Dozvolite da vas muzička magija pokrene i dovede u ovaj čarobni grad.

Može se reći da su jun i jul u Novom Sadu podjednako lepi kao april u Beogradu.

#EXIT#grad#magija#Novi Sad

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *