Vreme je za novu vožnju

U 2017. godini kupila sam kartu za vožnju najbržim rolerkosterom!

Dva šarmantna prodavca prodali su mi “putovanje” koje sam dugo čekala, a nosilo je naziv “Život”. Bila sam ubeđena da će onaj “adrenaline junkie” u meni uživati u svakom trenutku.

Željna brzine i nove avanture, sela sam u sedište “svog” rolerkostera i vezala se.

Međutim, nisam se dobro raspitala pre kupovine karte, pa sam informaciju o vremenu kada se vožnja završava i koliko dugo traje dobila kad je “silazak” bio nemoguć.

Godina je na kraju, a ja se i dalje vozim.

Kao i svaka vožnja rolerkosterom, bila je puna krivina, predivnih uspona, naglih padova, suza izazvanih vetrom, ali i osmeha, koji izmamljuju nepredvidivi i najlepši vrhovi zvani “Život”.

Sve one usputne stanice, na kojima vam “kondukter” zabranjuje da izađete, bile su ispunjene ljubavlju, novim poznanstvima i ljudima koji su tu do sledećeg stajanja.

Nakon nekoliko krugova, “uniformisano lice” vas obavesti da nađete malo vremena i za sebe, pa vas pusti da na kratko otputujete negde gde nikada niste bili, zagnjurite u plave dubine, popenjete neke vrhove, a ukoliko ste dovoljno hrabri da propustite “obaveznu vožnju” uradite i nešto što do tada niste.

Kada vremenski uslovi to dozvole dobijate i gratis “silazak” da istrčite po koju trku, naučite nešto novo, provedete sa najbližima nekoliko sati, a onda sprintom nazad u svoje sedište. I tako u krug, iz vožnje u vožnju, iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, iz godine  u godinu.

Bliži se 2018. on nikako da stane, a vreme mu je.

A, meni?

Meni je pravi trenutak da “iskočim iz šina” i osvrnem se na stanice “prošlosti”, osvsetim one u sadašnjosti i poverujem u one “životne” koje nosi budućnost.

A, vama?

Vama želim da izaberete “vožnju” sa kojom će te uvek biti u “pravoj brzini” i koja će vas voditi baš tamo gde želite da budete sa “silasicma” na stanicama koje ćete sami birati. Srećno!

P.S. “If a train doesn’t stop at your station, then it’s not your train.” ― Marianne Williamson

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *