Između sna i jave

Uf, kakva godina. Već nekoliko dana pokušavam da je rezimiram, prošla je toliko brzo, da mi se čini da sam zatvorila oči u 2018. i otvorila ih 365 dana kasnije. Treptaj.

Ono što je zaključak, ne sećam je se na način na koji bi trebalo, na koji sam navikla.

Šta to znači? Vraćajući se 12 meseci unazad, shvatam da jedino što mi definiše i pravi razliku po kvartalima nisam ja i nešto što sam učinila za sebe i za druge, već poslovni projekti na kojima sam radila iz meseca u mesec. Hm.

Daleko od toga da nije bilo mene u svemu tome, ali je moj mozak očigledno postavio prioritete na osnovu onoga čega je bilo više. Šta bi bilo tek da radim posao koji ne volim?

Nisam od onih koji puste da se dešavaju stvari tu oko mene, a ja stojim sa strane i posmatram ih bez reagovanja. Svesna sam svoijih izbora i trenutka u kom se nalazim. Ovu godinu sam ja napravila takvom, želela sam da učim i radim više, bila sam gladna i željna posla koji volim. Na žalost, neko ili nešto uvek mora da ispašta, u mom slučaju to je bio “život”.

Samo zvuči strašno, istina je da sam bila posvećena više poslu, a da sam “odrađivala” život.

Popelo se tu nekoliko vrhova, istrčalo trka, navozalo kajaka i ronilo do “najdubljih” dubina, ali falilo je vremena da se sve to pocesuira i “odživi” na pravi način, da se oseti i ureže kao primarno.

Loše je kad postane “obaveza” između dva projekta.

Ovako su prioriteti postali mejlovi, sastanci, prezentacije, kancelarija, montaže i demontaže, poslovna putovanja, događaji kao takvi uz neke mnogo drage ljude.

Dobro je kad imaš razloga da se probudiš ujutru i nastaviš tamo gde si stao, dobro je kad su tu ti dragi ljudi, sa tobom u istom danu, mesecu, godini.

Negde između su svi oni trenuci sa porodicom i prijateljima, rođendani, izlasci, šetnje, putovanja, kafe, izlasci, koncerti, bioskopi, zagrljaji, osmesi, suze, razgovori…sve one “male stvari” koje život znače.

Kakva će biti naredna, nemam pojma, uzbudljiva sigurno. Na koji način, videćemo. Ne volim mnogo da predviđam. I will follow my heart and intuition. Što i vama želim. Srećno nam bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *